25o rebarbara
150 vaj vagy margarin
100 g cukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
3 tojás
200 g liszt
50 g darált mogyoró
3 TK. sütöpor
4 EK. tej
100 g porcukor
150 vaj vagy margarin
100 g cukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
3 tojás
200 g liszt
50 g darált mogyoró
3 TK. sütöpor
4 EK. tej
100 g porcukor
A rebarbarát megtisztítom, megmosom és vékony szeletekre vágom
A vajat a cukorral, a citrom héjával és a sóval habosra keverem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét félreteszem. A tojássárgákat a vajas masszához keverem. A lisztet ( 1 EK. kivételével), a mogyorót és a sütöport összekeverem. Majd összes hozzávalókat szintén elkeverem. Végül a rebarbarát megszórom a kanál liszttel és a tésztához keverem.
Végül a masszát a papírformákba kanalazom és 150°-ra elömelegített sütöben 20 percig sütüm.
Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verem; a muffinok tetejére kanalazom és további 10 percig sütöm.
A vajat a cukorral, a citrom héjával és a sóval habosra keverem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét félreteszem. A tojássárgákat a vajas masszához keverem. A lisztet ( 1 EK. kivételével), a mogyorót és a sütöport összekeverem. Majd összes hozzávalókat szintén elkeverem. Végül a rebarbarát megszórom a kanál liszttel és a tésztához keverem.
Végül a masszát a papírformákba kanalazom és 150°-ra elömelegített sütöben 20 percig sütüm.
Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verem; a muffinok tetejére kanalazom és további 10 percig sütöm.
1 Comment:
Húúú, ezek gyönyörűek. Nekem volt egy vaníliás-epres muffin receptem, de valahova elkevertem. Ha van valami epres recepted muffin vagy bármi szívesen venném, mert folyamatosan kapjuk a fincsi epreket:)Előre is köszi♥
Post a Comment