A vacsora csata címü müsorban láttam ezt a krémlevest. Ungár Anikó fözte. Már ott a müsorban mindenki nagyon dícsérte, hogy milyen isteni finom; gondoltam kipróbálom. Ízlett az egész családnak. Nem bántam meg, mert vitt egy kis változasságot az ünnepi menüsorba. Nem kell mindíg húsleves!! :))
1 szál nagyobb méretű póré hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csomag friss petrezselyem
2 db zsenge sárgarépa
3 dl tejszín
2-3 dl főzőtejszín
1/2 kg húsleves leve (lehet 2 leveskockából is)
só
fehér bors
curry
őrölt szerecsendió
kakukkfű
5 dkg margarin
kevés olívaolaj
Elkészítési mód:
A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépát is adjuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, rakjunk minden fűszerből egy kanállal bele. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz. Ezután öntsünk hozzá egy kicsi húslét, amit további öt percig hagyjunk párolni, aztán adjuk hozzá a főzőtejszínt is. Egy bot mixerrel vagy egy turmixgépben passzírozzuk össze és a maradék húslevest öntsük hozzá. Pirított fenyömaggal , vagy pirított mandula forgáccsal tálaljuk!
0 Comments:
Post a Comment