vasárnap, április 13, 2008

Zserbó-szelet


400 g liszt
200 g vaj vagy margarin

fél cs. élesztö
1 dl tej
1 tojás sárgája
2 késhegynyi sütöpor
1 e.kanál porcukor

barack lekvár
15-20 dkg dar. dió

10 dkg cukor
3 dkg kakaópor
3 dkg vaj


A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, közben a tejben felfuttatom az élesztöt. Majd a többi hozzávaló segítségével kellemesen rugalmas tésztát gyúrok és lisztezett táblán 3 cipót készítek.
Kb. 30x40 cm-es tepsit kizsírozok, lisztezek és az elsö cipót kinyújtom, majd megkenem barack lekvárral és cukros darált dióval megszórom. Erre jön a következö lap, majd ugyanúgy levár és dió, majd a 3. lappal letakarom és a széleket lenyomkodom. A tetejét villával sürün megszúrkálom és elömelegített sütöben aranybarnára sütöm. Teljesen kihütöm.
A cukorból, a kakaóból és pici vízböl csokiöntetet készítek, majd még forrón belekeverem a vajat is és a sütemény tetejére öntöm; egyenletesen elkenem és hidegre teszem. Hosszúkás ,vékony szeletekre vágom.

0 Comments: