Nagyon részletes leírást most nem tennék.
Napokig tartó keresgélés után sem találtam olyan igazán kedvemre való Tohamasos tortát, amilyet szerettem volna.
Így saját kútföböl dolgoztam.
Sima piskóta lapokat sütöttem; számszerint négyet.
2 lap maradt az eredeti méretben (28 cm) kettöt pedig - egy köralakú karton segítségével - fazonigazítottam.
Krém:
1 kg túró (német)
120 g porcukor
fél citrom reszelt héja és leve
3 pohár tejszín
1 kg túró (német)
120 g porcukor
fél citrom reszelt héja és leve
3 pohár tejszín
8 lap zselatin
(Mivel 2 emeletet készítettem, ezért a krémet másfélszeres mennyiségben készítettem)
Megtöltöttem a lapokat, majd következett a marcipán színezése, nyújtása és a torták bevonása, díszítése.
Aki bövebb információkra, trükkökre kíváncsi, annak szívesen segítek, csak szóljon nyugodtan! :)
(Mivel 2 emeletet készítettem, ezért a krémet másfélszeres mennyiségben készítettem)
Megtöltöttem a lapokat, majd következett a marcipán színezése, nyújtása és a torták bevonása, díszítése.
Aki bövebb információkra, trükkökre kíváncsi, annak szívesen segítek, csak szóljon nyugodtan! :)
0 Comments:
Post a Comment