csütörtök, június 12, 2008

Thomas torta


Nagyon részletes leírást most nem tennék.
Napokig tartó keresgélés után sem találtam olyan igazán kedvemre való Tohamasos tortát, amilyet szerettem volna.
Így saját kútföböl dolgoztam.

Sima piskóta lapokat sütöttem; számszerint négyet.
2 lap maradt az eredeti méretben (28 cm) kettöt pedig - egy köralakú karton segítségével - fazonigazítottam.

Krém:
1 kg túró (német)
120 g porcukor
fél citrom reszelt héja és leve
3 pohár tejszín
8 lap zselatin

(Mivel 2 emeletet készítettem, ezért a krémet másfélszeres mennyiségben készítettem)

Megtöltöttem a lapokat, majd következett a marcipán színezése, nyújtása és a torták bevonása, díszítése.
Aki bövebb információkra, trükkökre kíváncsi, annak szívesen segítek, csak szóljon nyugodtan! :)



0 Comments: