vasárnap, november 30, 2008

Sajtleves póréval

Igazi vendégváró, vagy party-leves. Elökészítéssel együtt 30-35 perc alatt elkészül és jót tesz neki az újra melegítés is.




200 g darálthús

2 e.k. olaj
200 g gomba
1 vöröshagyma
200 g póréhagyma
1/4 l száraz fehérbor
1/2 l zöldségleves v. húsleves
200-300 g kocka sajt
6 t.k. étkezési keményítö
só, bors
60 g Creme Faiche v. sürü tejföl


Egy serpenyöben felhevítem az olajat és a darált húst erösen lepirítom, addig, amíg teljesen szét nem válik a massza. A gombát megtisztítom, vastagabb szeletekre vágom, papírtörlövel leszárítom és a húshoz adom. Teljesen barnára pirítom (úgy mint a képen is látszik). A vöröshagymát finomra vágom és gombával együtt pirítom. A pórét megtisztítom, széles szeletekre vágom és addig párolom, amíg puha nem lesz.
Ekkor az egészet átteszem egy fazékba, hozzáadom a fehérbort és a zöldséglevet és felfözöm.
A kockasajtot (ízlés szerint lehet tejszínes, vagy bármilyen ízesítésü) kicsit villával elnyomkodom és leveshez adom; kevergetem, míg el nem olvad a sajt teljesen.
Az étkezési keményítöt egy pici hideg vízzel csomómentesre keverem és besürítem vele a levest.
Sóval és frissen örölt borssal ízesítem.
Közvetlenül tálalás elött keverem bele a Creme Faiche-t; óvatosan, habverövel, hogy ne csapódjon ki. Összeforralom.
Friss baguettet adok hozzá.


0 Comments: