Megmagyarázhatatlan, hatalmas vonzalmam van a juhtúró iránt. Egyszerüen imádom!
Csak úgy kenyérrel, zöldpaprikával; de mindenféle étel szívesen eszem, amiben elöfordul ez a számomra mennyei csemege.
Sajnos csak ritkán jutok hozzá (amikor haza megyünk), de akkor betankolok belöle rendesen.
Így most tudtam fini pogácsát sütni belöle:
50 dkg liszt
25 dkg juhtúró
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
1 csapott e.kanál só
1/2 dl tej
a kenéshez tojás sárgája
3 dkg élesztö
25 dkg margarin25 dkg juhtúró
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
1 csapott e.kanál só
1/2 dl tej
a kenéshez tojás sárgája
A margarint és juhtúrót a sóval elkevert liszttel összemorzsoltam. Közben a langyos tejben felfutattam az élesztöt, majd az összes további hozzávalóval begyúrtam a pogácsa tésztát.
Langyos helyen jó óra hosszat pihentettem, majd lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtottam, kiszaggattam és elömelegített sütöben pirosra sütöttem.
Kb. 80-90 db lesz belöle, ha csak falatnyi pogikat szaggatunk. Még másnap is nagyon finom.
Langyos helyen jó óra hosszat pihentettem, majd lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtottam, kiszaggattam és elömelegített sütöben pirosra sütöttem.
Kb. 80-90 db lesz belöle, ha csak falatnyi pogikat szaggatunk. Még másnap is nagyon finom.
0 Comments:
Post a Comment