Az történt, hogy drága egy szem fiacskám valamelyik este mézes tejet akart inni és fél kiló mézre egy laza mozdulattal ráöntött 2 dl tejet. Nem mondom, hogy nem lettem kicsit ideges. Persze azonnal leöntöttem a tejet a mézröl, de attól félve, hogy esteleg a méz így elromolhat, gyorsan elhatároztam, hogy másnap sütök valami mézeset.
Utólag már nem is bánom, mert fém dobozban sokáig eltartható. Van miböl csemegézni, ha épp nassolhatnék tör ránk.
100 g porcukor
350 g méz
50 g vaj
700 g liszt
3 tojás
4 g szódabikarbóna
2 g fahéj
350 g méz
50 g vaj
700 g liszt
3 tojás
4 g szódabikarbóna
2 g fahéj
A vajat a mézzel és a cukorral habosra kavarni, majd egyenként hozzáadni a tojásokat és szintén jó habosra kavarni. Egy másik tálban a lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal elkeverni és a mézes masszához adni. 15-20 percre a hütöbe tenni. Közben a sütöt elömelegíteni 200°-ra és a sütölemezt papírral kibélelni.
A kihült tésztát 5-7 cm vastagra nyújtani, kiszaggatni és a sütöbe tolni. Vigyázat! Hamar kisül (kb. 10-15 perc)
Még langyosan tojásfehérje habba forgatni (már aki szereti így!)
Fém dobozban nagyon sokáig eláll.
0 Comments:
Post a Comment