Ildike receptes oldalát mindíg is egy kincses bányának tartottam. Bármikor is tévedek hozzá, mindíg találok valami kedvemre valót. Így volt ez tegnap is.
Bár már elöre elterveztem, hogy a család egyik kedvencét fogom vasárnap az asztalra tenni (tejszínes-sajtos csirkét), de amikor erre a receptre leltem nyomban változtattam a terven. Hamar elkészíthetö, ennek is csirke az alapja, akkor miért is ne próbálnánk ki!?
Kisebb változásokat eszközöltem, de gondolom nem vált az étek kárára. Nekünk nagyon ízlett.
4 db csirkemell filé
8-10 dkg liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 " majoranna
1 " só
1 kávéskanál örölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 vöröshagyma
2 pohár tejföl
1 pohár tejszín
6-8 kanál olivaolaj
20-30 dkg reszelt sajt
8-10 dkg liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 " majoranna
1 " só
1 kávéskanál örölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 vöröshagyma
2 pohár tejföl
1 pohár tejszín
6-8 kanál olivaolaj
20-30 dkg reszelt sajt
A csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágtam és besóztam. A lisztben elkevertem a füszereket és a zúzott fokhagymát, majd a szeletekéket egyenként beleforgattam és alaposan kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé sorakoztattam a darabokat.
A maradék lisztet pedig rászórtam. Nagyon vékony, karikára vágtam a hagymát, ez jött a tetejére, majd rálocsoltam egy doboz tejszínt és megszórtam kb. 15-20 dkg reszelt sajttal. A teföllel elkevertem az olajat és leöntöttem vele a csirkét. Alufóliával letakarta és elömelegíetett sütöben 1 órán át sütöttem. Ekkor levettem a fóliát, megszórtam még egy kevéske sajttal és pirosra sütöttem.
2 Comments:
Itt voltam, nézelődtem, de még jövök igérem:-)
Amit láttam nagyon tetszett, írtam is egy ajánlót a gasztro.blog.hu -ra, hogy vegyenek fel a blogrollra.
Ez nálunk is nagy kedvenc...
Post a Comment