szerda, április 02, 2008

DARÁZSFÉSZEK


2 dkg élesztöt 2,5 dl tejben felfuttatunk (pici cukorral), majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk; 45 percig meleg helyen kelesztjük. Kelés után lisztetezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk.
10 dkg vajat 14 dkg cukorral habosra keverünk és a kinyújtott tésztára kenjük. 10 dkg durvára örölt dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit. 3 cm széles darabokra vágjuk és kivajazott tepsire fektetjük még további 30 percig kelesztjük és közepesen meleg sütöben sütjük.Közben 5 dkg cukrot 1 dl tejben feloldunk, teszünk még hozzá 1 cs. vaniliás cukrot és ezzel meglocsoljuk. Ezután még 15 percet sütjük.
Vaniliasodót adhatunk mellé.

1 Comment:

Ildike said...

Szia Mian!!!
Megsütőttem én is a darázsfészket,nagyon finom lett.Köszi szépen a recit!!!