vasárnap, március 30, 2008

Málnás sajt torta


Szintén újságban találtam a receptet és nagyon csábított.Azt javaslom, hogy csak gyakorlott konyha tündérek fogjanak hozzá. Igaz nem túl bonyolult, de azért szükségeltetik némi rutin hozzá. Viszont érdmes nekiveselkedni! :)


300 g mélyhütött málna
150 g liszt
250 g cukor
2 cs, vaniliás cukor
1 késhegynyi sütöpor
csipet só
100 g vaj
6 tojás
500 g Ricotta (olasz túró)
500 g tejszínes túró (német túró-Lidl)
2 cs. tejszínes pudingpor
3 e.kanál málnazselé
200 g tejszín



A málnát kiolvasztjuk.
A lisztet, 75 g cukrot, 1 cs. van.cukrot, a sütöport és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, 1 tojást és összemorzsoljuk. A tésztát egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk egyenletesen, majd betesszük a hütöbe.
A málnát egy pár szem kivételével pürésítjük, majd szitán áttörjük.
5 tojást a maradék cukorral és 1 cs. van.cukorral habosra keverünk. A Ricottát, a túrót és a 1 cs. pudingport kikeverünk, majd összevegyítjük a tojásos krémmel.
A málnapüréhez hozzákeverünk 1 cs. pudingport, valamint a túrós massza 1/4-ét. A két masszát váltakozva belekanalazzuk, "belepötyögtetjük" a tortaformába, majd egy villával kicsit összehúzogatjuk, hogy márványos mintát kapjunk.
Elömelegített sütöben (villany: 175°C/légkeveréses:200°C/gáz: 2 fokozat) cca. 1 órát sütjük. 45 perc után, ha nagyon pirulna a teteje takarjuk le.
A formában hagyjuk teljesen kihülni.
A málnazselét felmelegítjük. A tejszínt felverjük, habzsákba töltjük és a "csillag" csövel megdíszítjük a torta tetejét. A félretett málna szemeket a málnazselébe forgatjuk és ezzel is díszítünk. A maradék zselét a tejszín tetejére csurgatjuk.

1 Comment:

Mariann said...

Na jó..........magamtól is megtaláltam