Biztos sokan emlékeztek még a Chokito-ra "csúnya, de finom!" Hát, ilyen ez a mostani szilvás süti is.Nagyon sokféle szilvás süteményt ettem már, de még mindíg ez viszi a pálmát nálam. Tészta szinte semmi, viszont rengeteg szaftos, édes, fahéjas szilva olvadozik a tetején. Nagy elönye még, hogy pillanatok alatt el lehet készíteni. A legtöbb idöt a szilva magozása veszi el. Próbáljátok ki,- erre buzdítok mindenkit,- mert többszörösen megéri a befektetett csekélyke munkát és idöt.
150 g liszt
1 t.k. sütöpor
170 g margarin
170 g cukor
1 csipet só
1 tojás
1-1,5 kg szilva
cukor
fahéj
100 g darált mogyoró
1 t.k. sütöpor
170 g margarin
170 g cukor
1 csipet só
1 tojás
1-1,5 kg szilva
cukor
fahéj
100 g darált mogyoró
A tésztához valókat összegyúrjuk és kézzel belenyomkodjuk egy kerek tortaformába úgy, hogy 2-3 cm magasan a peremére is jusson. (nem kell nyújtani!) A szilvát kimagozni és negyedekbe vágni. (a szilva mennyiségétöl nem kell megijedni, mert minnél több rajta a gyümölcs, annál finomabb!) Ízlés szerinti mennyiségü cukorral és fahéjjal, valamint a darált mogyoróval összekeverni a szilvát és a tészta tetejére halmozni. 175°-on 1-1,5 órát sütni. Ennyire egyszerü!
8 Comments:
Nagyon guszta, tényleg tiszta töltelék az egész!!!Én még csúnyának sem mondanám, inkább olyan ennivalóan nézz ki!!!
Imádom, ha nem kell nyújtani! Lusta vagyok, tudom:))
De keresem a csúnya sütit-azt hová tetted??-ez nem az....Ez tök jó és képzelem, milyen finom!!
Szerintem nem is olyan ronda :), sőt nagyon guszta!
Én is így szoktam tapicskolni a formába :-))
Ez full szilva :-) Biztos isteni... A tetején picit megpörkölődik a mogyoró, hmmmmm...
Maradjunk az érdekesnél!:DD
Off:
http://zamatesillat.blogspot.com/2009/09/miert-is-lehetek-ma-halas.html
Ha kedved van....
Én sem titulálnám csúnyának, ellenben szeletelhetetlennek igen. Tegnap megsütöttem.
Nem hallgattam a megérzéseimre, pedig már a recept olvasásakor értetlenkedtem hogy a tölteléket mi tartja össze.
Egyébként az íze valóban finom, lassan elkanalazgatjuk. :)
Post a Comment