csütörtök, január 17, 2008

WAFFEL



Hozzávalók:

80 g vaj, 60 g cukor, 1 cs. vaniliás cukor,

3 tojás, 375 ml tej, 300 g liszt, 1/2 csomag

sütöpor, ízlés szerint rum, porcukor a

szóráshoz

Mindíg szobahömérsékletü alapanyagokkal dolgozzunk, a vaj pedig lehet egészen folyós is!

A vajat a cukorral, a vanuliás cukorral és atojásokkal habosra keverjük. Eztuán a sütöporral elkevert lisztet apránként beleszitáljuk. Fontos, hogy szitáljuk, mert ettöl sokkal lazább lesz a kész tészta. Ízlés szerint pici rumot is adhatunk hozzá, vagy rumaromát.

Arra figyeljetek, hogy a palicsnta tésztánál sürübb, de a nokedli tésztánál egy picit lágyabb tésztát kell, hogy kapjunk!

Mindíg jól elömelegített sütöformát használj!!!!

Még melegen, tálalás elött megszórjuk porcukorral.

0 Comments: