Nagyon egyszerü, gyors és finom
1 doboz aprósütemény por (Dr.Oetker)
100 g puha vaj
1 tojás sárgája
100 g Mascarpone
1/2 citrom reszelt héja
125 g porcukor
2 e.k. sárgarépalé
dekorcukor
150 g csipkebogyólekvár
100 g puha vaj
1 tojás sárgája
100 g Mascarpone
1/2 citrom reszelt héja
125 g porcukor
2 e.k. sárgarépalé
dekorcukor
150 g csipkebogyólekvár
A sütöt elömelegítjük 180°-ra.
A süteményport elkeverjük a vajjal, tojás sárgával, citromhéjjal és a Mascarponéval.
Kettévágunk 2 db nylonzacskót, enyhén meglisztezzük és a tésztát a két nylon között kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, majd csillagokat szaggatunk belöle. Sütöpapírral bélelt sütölapra tesszük és 10-12 percig (rózsaszínüre) sütjük. Kihütjük.
A porcukrot teljesen simára keverjük a sárgarépalével és acsillagok felét bekenjük. Esteleg apró cukorkákkal díszíthetjük. Hagyjuk megszáradni.
Közben a lekvárt felmelegítjük és a csillagok másik felét megkenjük lekvárral és 1-1 mázas csillaggal összeragasztjuk.
A süteményport elkeverjük a vajjal, tojás sárgával, citromhéjjal és a Mascarponéval.
Kettévágunk 2 db nylonzacskót, enyhén meglisztezzük és a tésztát a két nylon között kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, majd csillagokat szaggatunk belöle. Sütöpapírral bélelt sütölapra tesszük és 10-12 percig (rózsaszínüre) sütjük. Kihütjük.
A porcukrot teljesen simára keverjük a sárgarépalével és acsillagok felét bekenjük. Esteleg apró cukorkákkal díszíthetjük. Hagyjuk megszáradni.
Közben a lekvárt felmelegítjük és a csillagok másik felét megkenjük lekvárral és 1-1 mázas csillaggal összeragasztjuk.
1 Comment:
Békés, boldog Karácsonyi Ünnepet, és Boldog Új esztendőt kívánok!
Post a Comment