Zserbó golyók
Már nem tudom, hogy melyik oldalon is találtam rá erre a remek édességre, de az biztos, hogy az eredeti recept Doctor Pepper oldaláról származik. Örök hála ezért a fantasztikus nasiért.
Abbahagyhatatlan!!
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 e.k. narancslikör/konyak v. rum
1 e.k. víz
2 e.k. porcukor
1 e.k. baracklekvár
1/2 t.k. rumaroma v. rum
15 dkg étcsokis tortabevonó
1 t.k. olaj
Az aszalt barackot meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és 1 órát állni hagyjuk, majd aprítógéppel amennyire lehet pépesítjük. Hozzáadjuk a diót, a porcukrot, az aromát és a baracklekvárt.
Kis golyókat formázunk és a hütöbe tesszük.
Kis lábasban vízgöz fölött felmelegítjük az étcsokit és a golyókat fogpiszkálóra szúrva bele forgatjuk az olvadt csokiba. A fogpiszkálókat hungarocellbe szúrjuk és hütöbe tesszük, míg meg nem dermed a csoki bevonat.
Érdemes 2-3 adagot készítenei, mert garantáltan el fog fogyni!
Kis golyókat formázunk és a hütöbe tesszük.
Kis lábasban vízgöz fölött felmelegítjük az étcsokit és a golyókat fogpiszkálóra szúrva bele forgatjuk az olvadt csokiba. A fogpiszkálókat hungarocellbe szúrjuk és hütöbe tesszük, míg meg nem dermed a csoki bevonat.
Érdemes 2-3 adagot készítenei, mert garantáltan el fog fogyni!
2 Comments:
Amugy meddig áll el? Szaloncukornak el lehet készíteni??
Hát, hogy meddig áll el, azt nem sikerült tesztelni. :)
De nincs benne olyan, ami nagyon romlandóvá tenné. A Csajok pedig tuti le fogják lopkodni a fáról!!!!
Post a Comment