Aki járt már Nürnbergben és aki nem az is tudja, hogy Nürnberg és az ö mézeskalácsa szinte elválaszthatatlanok egymástól. Ilyenkor, karácsony elött van a nagyüzem. Szinte mindenhol lehet mézeskalácsot kapni, bármerre menjen is az ember. Föleg a karácsonyi vásárban, ami a fötéren található. Semmihez sem hasonlítható az a forgatag, ami fogadja az odalátogatót. És az illatok! A menyországban érzem magam mindíg. Mézeskalács, cukros-fahéjas mandula és forralt bor. Hmmmmm!!!
Rengeteg féle változata létezik a nürnbergi mézeskalácsnak és egyik finomabb, mint a másik. Én most az egyik legkedveltebb receptet teszem közzé. Lényeges, hogy lisztet nem tartalmaz. Pár évvel ezelött sikerült szert tennem rá, azóta minden évben az adventi asztalra kerül.
Rengeteg féle változata létezik a nürnbergi mézeskalácsnak és egyik finomabb, mint a másik. Én most az egyik legkedveltebb receptet teszem közzé. Lényeges, hogy lisztet nem tartalmaz. Pár évvel ezelött sikerült szert tennem rá, azóta minden évben az adventi asztalra kerül.
5 tojás
500 g cukor
250 g darált mogyoró
250 g darált mandula
100 g cukrozott citromhéj
100 g cukrozott narancshéj
1/2 citrom reszelt héja
1 cs. mézeskalács füszerkeverék
500 g cukor
250 g darált mogyoró
250 g darált mandula
100 g cukrozott citromhéj
100 g cukrozott narancshéj
1/2 citrom reszelt héja
1 cs. mézeskalács füszerkeverék
A tojást a cukorral habosra keverni, majd az összes többi hozzávalóval egynemüvé dolgozni. 70 mm átméröjü ostyalapra halmozni és elömelígett sütöben, 175°-on kb. 20-25 percig sütni. Nagyon nem szabad kiszárítani, mert kemény lesz.
Ízlés szerint kihülés után csokoládéval, vagy porcukorral felvert tojásfehérjével is be lehet vonni. De análkül is nagyon finom.
Ízlés szerint kihülés után csokoládéval, vagy porcukorral felvert tojásfehérjével is be lehet vonni. De análkül is nagyon finom.
0 Comments:
Post a Comment