Elöre bocsátom, hogy nincs semmilyen tapasztalatom az ügyben, hogy a kekszhez szükséges hozzávalók kaphatóak-e Magyarországon. Meg lehet próbálni, mert amióta a német és osztrák élelmiszerláncok kaput nyitottak kis hazánkban, azóta sok, addig ismeretlen dolgot is be lehet már szerezni.
Izgatni sem szeretnék senkit - a felelösséget nem vállalom! - de bizton állíthatom, hogy tényleg az egyik legfinomabb keksz receptjét teszem most közzé. Aki ezt eddig megkóstolta, csak erre vágyik, mert felejthetetlen. Omlik, mit omlik? elolvad az ember szájában és a holland vajaskekszhez hasonlatos aromája van. Egszóval: finom.
Izgatni sem szeretnék senkit - a felelösséget nem vállalom! - de bizton állíthatom, hogy tényleg az egyik legfinomabb keksz receptjét teszem most közzé. Aki ezt eddig megkóstolta, csak erre vágyik, mert felejthetetlen. Omlik, mit omlik? elolvad az ember szájában és a holland vajaskekszhez hasonlatos aromája van. Egszóval: finom.
75 dkg liszt
25 dkg porcukor
4 tojás sárgája
25 dkg puha vaj
25 dkg vajzsír (Butterschmalz)
2 e.k. Arack (ez egy aroma)
2 e.k. fehérbor
A hozzávalókat összegyúrni, hogy teljesen homogén masszát kapjunk, majd legkevesebb fél órára hütöbe tenni. Sokkal több idö ne legyen, mert nagyon kemény lesz!
2 sütöpapír közé teszem a tésztát és kb. fél újjnyi vastagra nyújtani. Különbözö formákkal kiszúrni, sütöpapírral bélelt lemezre tenni és elömelegített sütöben, 200°-on világos arany színüre sütni.
Picit hülni hagyni, de még melegen fahéjas kristálycukorba forgatni.
Fémdobozban hetekig eláll.
2 sütöpapír közé teszem a tésztát és kb. fél újjnyi vastagra nyújtani. Különbözö formákkal kiszúrni, sütöpapírral bélelt lemezre tenni és elömelegített sütöben, 200°-on világos arany színüre sütni.
Picit hülni hagyni, de még melegen fahéjas kristálycukorba forgatni.
Fémdobozban hetekig eláll.
1 Comment:
A vajzsírt mivel lehet helyettesíteni,vagy mihez hasonlít a legjobban ??
Post a Comment