Hasonló a Márványos sütihez, tehát egy picit szárazabb süti, viszont kávéhoz, teához rendkívül finom. A fiam egyik nagy kedvence. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.
250g vaj, vagy margarin
200g cukor
4 tojás
200g liszt
100g étkezési keményítö
1 cs. sütöpor
1 cs. vaniliás cukor
1 csip. só
1 citrom leve és héja
6 evökanál citromlé
250g porcukor
A vajat a cukorral és a vaniliás cukorral habosra keverem. Egyenként hozzákeverem a tojások sárgáját. Következik a liszt, a keményítö, a sütöpor, a só, a citrom reszelt héja, majd a kemény habbá vert tojás fehérje. A tésztát egy kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formába öntöm és kb. 150-170°-on cca. 1 órát sütöm. - tüpróbáig.
A porcukrot a citromlével szép simára, fényesre keverem és ezzel vonom be a tésztát.
Amint "rászáradt" a máz, fogyasztható.
MENNYEI
1 Comment:
Szia Anyóca! Rágyüttem saját eszűleg, hogy tudok ebbe az izébe írni Neked. Persze ez is a Stuceknek köszönhető, mivel a google fiókomat is ő intézte el. Mit is csinálnék nélküle.
Szóval: Nagyon jók a cicás képeid. Csak azt nem tudom, hogy fogod együtt csinálni azt, hogy: no cigi, no zaba, + Ancsa mama konyhája. Én egyébként is folyton zabálok, ha benézek a konyhádba, akkor meg még inkább rám tör.... na, szóval menek enni.... pussz: Valcsi béjby
Post a Comment