Hozzávalók:
80 g vaj, 60 g cukor, 1 cs. vaniliás cukor,
3 tojás, 375 ml tej, 300 g liszt, 1/2 csomag
sütöpor, ízlés szerint rum, porcukor a
szóráshoz
Mindíg szobahömérsékletü alapanyagokkal dolgozzunk, a vaj pedig lehet egészen folyós is!
A vajat a cukorral, a vanuliás cukorral és atojásokkal habosra keverjük. Eztuán a sütöporral elkevert lisztet apránként beleszitáljuk. Fontos, hogy szitáljuk, mert ettöl sokkal lazább lesz a kész tészta. Ízlés szerint pici rumot is adhatunk hozzá, vagy rumaromát.
Arra figyeljetek, hogy a palicsnta tésztánál sürübb, de a nokedli tésztánál egy picit lágyabb tésztát kell, hogy kapjunk!
Mindíg jól elömelegített sütöformát használj!!!!
Még melegen, tálalás elött megszórjuk porcukorral.
0 Comments:
Post a Comment