5 tojás
2 bögre cukor
1 bögre olaj
4 bögre liszt (esetleg kevés mogyoró v. mandula)
1,5 csomag sütöpor
1,5 bögre tej
(ízlés szerint esteleg rum aroma, zitrom aroma, vanilia aroma, meggy, rumosmeggy, stb)
(az én bögrém kb. olyan 2-2,5 deciliteres!)
1. Elömelegítem a sütöt, 180°-ra.(légkeveréses!) Szétválasztom a tojásokat és elöször a fehérjét egy csipet sóval habbá verem, majd félreteszem. A tojások sárgáját a cukorral a robottal jól összehablatyolom. Ezekután belesorakoztatom az összes többi hozzávalót és újra kézbevéve a robotot ezeket is jól összekeverem. Itt mondom el, hogy én általában nem teszek 4 bögre lisztet, csak 3-at; a 4.-et darált mandulával, vagy mogyoróval helyettesítem. Könnyebb lesz a tésztája! Mindíg teszek bele aromákat, mert ezektöl lesz külenleges ízü a süti. Sok természetes alapú aromát lehet már kapni (remélem otthon is!!!!), tehát ne féljetek töle. Ami épp van otthon. Ma 1 rumot és 2 vajas mandulát tettem bele.
2. Utoljára forgatom bele a tojások keményre vert habját.
3. Ekkor két felé öntöm a tésztát és az egyik felébe kb. 1-1,5 evökanál kakaóport szitálok és jól elkeverem.
4. 2 db hosszúkás sütiformára, vagy özgerinc formára lesz szükségünk. Kivajazom és meghintem liszttel. Beleöntöm a fehérmassza felét elöször az egyikbe, majd a másik felét a másik formába. Tetejére a kakaós massza, szintén felezve. Majd elökapok egy villát és jól összekavargálom a 2 színü tésztát. - ettöl lesz márványos.
Ma az egyikbe nem tettem semmit, a másikba viszont böven szórtam a nyáron eltett rumos meggyböl! (ez lesz a felnötteké!!!!)
Betolom a jó meleg sütöbe és kb. 45 percig sütöm. Elöfordul, hogy nem sül át eléggé (tüpróba!), akkor gyorsan letakarom a tetejét, meg ne égjen és még tovább sütöm pár percig. Remélem ízleni fog és nektek is egyik kedvencetek lesz!
1 Comment:
Hello! Tetszik a főzős blogod. Biztos kipróbálom ezt a márványos sütit, nálunk nagyon bejönnek ezek az édességek tej vagy kakaó mellé:)
Post a Comment