szerda, november 19, 2008

Ananászos-ricottás muffin



1 tojás
90 ml étolaj
250 g ricotta
300 g ananász
280 g liszt
120 g cukor
1 t.k. sütöpor
1/2 t.k. Natron(szódabikarbóna)
1/2 t.k. só


Friss ananász volt itthon és éppen egy fél ananász volt 300 g /tisztítva.
Elöször az ananászt apró kockákra vágtam és amennyire csak tudtam kinyomkodtam belöle a levet (ezt megittam!!). Ugyanígy kell eljárni a konzerv ananásszal is; nagyon jól kinyomkodni a levét.
A sütöt elömelegítettem 200°-ra.
A tojást, az olajat és az ananászt összekevertem. A száraz hozzávalókat is elegyítettem, majd egy nagyobb tálban összekevertem és a ricottát is hozzákutyultam.
A tésztát a muffin kapszlikba kanalaztam és 25 perc alatt megsütöttem.

Nagyon finom; kicsit "szaftosabb" mint az átlag muffinok. Megér egy misét! :)


1 Comment:

gasztro.miner said...

Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

Miner.hu