csütörtök, november 06, 2008

Mozarellás paradicsom leves



800 g paradicsom
2 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 pepperoni
2 e.k. olivaolaj
750 ml zöldségleves
bors, só
zöldfüszerek ízlés szerint
1 szárzeller
1 mozarella
snidling


A paradicsomot és a zellert apró kockákra vágni. A hagymát és a fokhagymát szintén. A pepperónit hosszában kettévágni, a magokat kikaparni, majd ezt is összevágni.
Olivaolajon megpárolni , majd a zöldséglevessel felönteni, sózni, borsozni. Ízlés szerint további füszerekkel füszerezni, majd lefedve 20-25 percig fözni.
A recept szerint nem kell, de én pürésítettem az egészet.
Csészekbe szedni, a mozarellát apró kockákra vágni és a levesbe tenni. Zöldfüszerekkel lehet díszíteni.


0 Comments: