szombat, november 29, 2008

Egy tészta - két süti

Kókuszos csillagok és töltött kókuszos




A tésztához:
300 g liszt
60 g étkezési keményítö
250 g puha vaj
120 g porcukor
2 tojás sárgája
pár csepp vajas-vaniliás aroma
60 g kókuszreszelék
ezenkívül:
50 g cukor
1 cs. vaniliás cukor
175 g porcukor
5 e.k. citromlé

A töltelékhez:
100 g cukrozott, szárított gyümölcs
100 g pirított kókuszreszelék
75 g marcipánmassza
125 g cukor
25 g vágott pisztácia
1 citrom reszelt héja


A tészta hozzávalóit (a kókuszreszelék kivételével) összegyúrom. A tésztát elfelezem és az egyik felébe belegyúrom a kókuszreszeléket. Fóliába csomagolom és 1 órára beküldöm a hütöbe.
A sütöt 180°-ra elömelegítem.
A kókuszos tésztát két félbevágott, gyengén meglisztezett nylonzacskó között 6-7 mm vastagra kinyújtom és csillagokat szaggatok. Sütöpapírral bélelt lemezre teszem és a meleg sütöben 10-12 perc alatt megsütöm. A cukrot és a vaniliás cukrot összekeverem és még melegen megszórom vele a csillagokat és parkolópályára teszem öket hülni.
A töltelék hozzávalóit összekeverem. A kókusz nélküli tésztát elfelezem és az egyik felét ugyancsak 2 zacskó között kb. 20x26 cm-re kinyújtom, majd egy sütöpapíros tepsibe teszem. Rákenem a tölteléket, majd kinyújtom a tészta másik felét is és rövid ideig beteszem a hütöbe. Lehúzom a felsö nylont és a tésztát a töletelékre simítom, egészen lazán lenyomkodom. Lehúzom az alsó nylont is. Kb. 25-30 percig sütöm.
Közben a porcukrot, a vajat és a citromlevet kikeverem, habzsákba töltöm és megdíszítem vele a kihült csillagokat. Megszórom még kevés kókusszal.
Az idöközben megsült tésztát teljesen kihütöm, majd kb. 2,5 cm-es kockákra vágom. Ecsettel megkenem a tetejüket a vajas masszával és ezt is megszórom kókusszal.


0 Comments: