szombat, november 29, 2008

Mogyorós csókok - Nußplätzchen



A legnagyobb családi kedvenc. Évek óta készítem, de sosem elég; pedig már elörelátóan 4-5 adagot készítek elsöre, mert ezt a finomságot addig esszük, amíg van a dobozban. Nagyon jól tárolható, eláll egész karácsonyig - már, ha nem fogy el addig.
A recept 1 adaghoz való, ez kb. 24-25 db.


3 tojás fehérje
250 g porcukor
250 g darált mogyoró
1/4 citrom reszelt héja és leve
egész mogyoró a díszítéshez


A tojás fehérjékböl kemény habot verek, majd belekeverem az átszitált porcukrot és beleteszem a mogyorót és a citromot is. Jól összekeverem.
Kerek ostyalapokra kiskanál segítségével halmokat rakok és mindegyik tetejét 1-1 szem egész mogyoróval díszítem.
Elömelegített sütöben inkább szárítom, mint sütöm. Vigyázat! folyamatosan figyelni kell, mert, ha nagyon megszárad, akkor borzasztó kemény lesz. Csak addig kell sütni, amíg a szélei rószaszínüek nem lesznek.


3 Comments:

anyamanya said...

Hű, ez igazán szimpatikus recept! :) Török- vagy földimogyorót használsz bele?

Mian said...

anyamanya, szia!
most nagyon hirtelen akartam válaszolni! Itt vihogok magamban, mert töröm a fejem a különbségen!!! :)))
A földimogyoró az, aminek a "tokjában" 2-3 szem mag is található!?
Akkor a török mogyoró a helyes válasz! A csonthéjas mogyoró!
Kérem nem nevetni!!!!!!

anyamanya said...

Tökéletes válasz. :) Ez csak mosoly. :9 :) :)