vasárnap, január 11, 2009

Csokoládé mousse (Nigella)

Nagyon finom, de nagyon tömény.
Tanultam belöle és legközelebb egy laza mascarponés krémmel fogom majd rétegezni, hogy kicsit "lazább" legyen.
Megér egy misét.




285 ml tejszín
1 t.k. vanilia kivonat
150 g Marshmallows
50 g vaj
250 g keserü csoki
4 e.k. forró víz


A tejszínböl keményhabot verni, majd bele a vaniliát. Hütöbe tenni.
Egy lábasban összemelegíteni, osszeolvasztani a többi hozzávalót és kihüteni.
Összekeverni a felvert tejszínnel, poharakba tölteni, tetszés szerint díszíteni, majd dermedésig hideg helyre tenni.



2 Comments:

Mariann said...

Mi benne ez az összetevő: Marshmallows ?
guszta! Még mindig fogyózom:D
Jöttem enni hozzád:D:D

Ancsika said...

Marim az az ámerikai pillecukor. Biztos ismered; szokták a grillpartykon is sütögetni.
Mondtam már, hogy mazochista vagy?? :))))