Csöröge fánk
Amikor még élt a Nagyikám, szinte nem is telt el hét, hogy ne sütött volna csöröge fánkot. Pillanatok alatt kapta, fogta magát és már kész is volt a tészta. Sosem használt mérleget, mindent csak úgy "szemre" pakolt a tálba. És érdekes módon mindíg ugyanúgy sikeredtek még a legbonyolultabb sütemények is.
Nagyon rég nem ettem már csörögét, mert tudja fene; mindíg van valamilyen új, kipróbálásra váró süti csoda. De mára elfogyott az összes tegnapi muffin, így nem volt nassolni való délutánra. A vasárnap délután pedig nem létezik süti nélkül. Tanakodtam magammal, hogy mit kéne sütni, amikor Anyukám kitalálta, hogy süssek csörögét.
Neki láttam és legnagyobb örömömre elsöre sikerült is.
Nagyon rég nem ettem már csörögét, mert tudja fene; mindíg van valamilyen új, kipróbálásra váró süti csoda. De mára elfogyott az összes tegnapi muffin, így nem volt nassolni való délutánra. A vasárnap délután pedig nem létezik süti nélkül. Tanakodtam magammal, hogy mit kéne sütni, amikor Anyukám kitalálta, hogy süssek csörögét.
Neki láttam és legnagyobb örömömre elsöre sikerült is.
4 tojás sárgája
35 dkg liszt
1 e.k. cukor
csipet só
1/2 k.k. szódabikarbóna
tejföl
35 dkg liszt
1 e.k. cukor
csipet só
1/2 k.k. szódabikarbóna
tejföl
A hozzávalókból - annyi tejfölt hozzáadva, hogy gyúrt tészta (leves tészta) keménységü tésztát kapjak, meggyúrtam a tésztát. Alaposan, hogy teljeesen homogén, egynemü legyen a tészta. Letakarva egy picit pihentettem, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtottam (2-4 mm).
Derelye metszövel 10-12 cm-es rombuszokat vágtam, aminek a közepébe egy metszést ejtettem. Ezeken a lyukakon a rombusz egyik csücskét áthúztam.
Forró, bö olajban, hirtelen tüznél rózsaszínüre sütöttem, a felesleges olajat papírkendövel leitattam. Böven porcukroztam és lekvárral tálaltam.
Derelye metszövel 10-12 cm-es rombuszokat vágtam, aminek a közepébe egy metszést ejtettem. Ezeken a lyukakon a rombusz egyik csücskét áthúztam.
Forró, bö olajban, hirtelen tüznél rózsaszínüre sütöttem, a felesleges olajat papírkendövel leitattam. Böven porcukroztam és lekvárral tálaltam.
3 Comments:
Nagyon guszta... mostanában annyit gondolok én is rá :)
Szeretjük, frissen, melegen... Nézem az oldalt, nem látom a szélén a frissülést még... Izikének szóltam, keresd nyugodtan!
Vidám hetet kívánok!
Már látom! Ancsi, nagyon le van csúszva!! A receptek mellett kéne lennie, a jobb oldalon, már fentről indítva! Nem biztos, hogy mindenki lelapoz 2 km-t... Egyébként jó lesz!
Post a Comment