Úgy tünik késön érö típus vagyok, mert csak most kaptam rá Nigella receptjeire. De jobb késön, mint soha. Most viszont keresem, kutatom a recepteket és szerencsémre a TV-ben is fut újra a müsora.
Ma kipróbálásra került ez az igazán gyorsan és egyszerüen készíthetö tészta étel. Nem csalódtam most sem.
Ma kipróbálásra került ez az igazán gyorsan és egyszerüen készíthetö tészta étel. Nem csalódtam most sem.
50 dkg darálthús (sertés, marha vegyesen)
2 ek.reszelt parmezán
1 tojás
3 ek.búzadara
oregano
só, bors
fokhagyma
vöröshagyma
paradicsom mártás
friss bazsalikom
só, bors
pici cukor
Legelöször a parmezánt lereszeltem (mindenképp javaslom, hogy friss parmezánt használjunk!)
A darálthúst összekevertema többi hozzávalóval és kb. 1-1,5 cm átméröjü pici gombócokat formáztam, majd hütöbe tettem.
Elkészítettem a paradicsomos mártás;
én saját készítésü paradicsomot használtam. Tettem bele apróra vágott friss bazsalikomot, sóztam, borsoztam és kevés cukrot is adtam hozzá, mert a cukor elvesz valamennyit a paradicsom savasságából; úgy mint a reszelt parmezán is!
A mártásba belepotyogtattam a gombóckákat és lassú tüzön 20 percig föztem. Jobb nem kevergetni közben, ne hogy összetörjenek; inkább rázogatni kell az edényt.
Közben a tésztának vizet forraltam, amibe sót és egy pici olajat is tettem. Kb. 5-7 percig föztem a szélesmetéltet, majd azonnal mártásba szürtem és további 1 percig még együtt föztem, hogy a tészta kicsit magába tudja szívni a mártást.
A frissen reszelt parmezánnal tálaltam.
A frissen reszelt parmezánnal tálaltam.
2 Comments:
Ezt már én is elkészítettem, szerintem is nagyon finom!
Majdnem elfelejtettem, Nigella ajánl a mártásba 1 dl tejet, ettől finom selymes lesz. Kipróbáltam, nem csalódtam.
Post a Comment