Alma dömping idején az ember lánya mindent kitalál. Föleg olyat, ami hamar kész van (sütés nélkül) ráadásul finom is. Tényleg álom!!!!
babapiskóta
pár e.kanál tojáslikör
500 g áttört túró (vagy Lidl-s)
250 g Mascarpone
75 g cukor1 pohár tejszín
1 cs. vaniliás cukor
1 cs. habfixáló
400 g almapüré
fahéj
porcukor
Egy tetszöleges formát kibélelek babapiskótával (jó szorosan rakom!) és megöntözöm tojáslikörrel. (nem sajnálom!)
A túrót a mascarponéval és a cukorral teljesen simára keverem. A tejszínt felverem a vaniliás cukorral és a fixálóval, majd a túróhoz keverem és szép egyenletesen a piskóta tetejére simítom. Rákenem az almapürét és a hütöbe teszem legalább 4-5 órára.
Tálalás elött jócskán megszórom fahéjjas porcukorral. Inkább a fahéj domináljon, mint a cukor!
Fagylaltos kanállal kis gombócokat teszek a tányérra.
A túrót a mascarponéval és a cukorral teljesen simára keverem. A tejszínt felverem a vaniliás cukorral és a fixálóval, majd a túróhoz keverem és szép egyenletesen a piskóta tetejére simítom. Rákenem az almapürét és a hütöbe teszem legalább 4-5 órára.
Tálalás elött jócskán megszórom fahéjjas porcukorral. Inkább a fahéj domináljon, mint a cukor!
Fagylaltos kanállal kis gombócokat teszek a tányérra.
3 Comments:
Szia Mian!!!
Nagyon fantasztikus ez a recept!!!Viszem magammal!!!Haza jött Peti szabira,igaz csak 1 hétre,és megcsinálom neki!!!!Puszillak.
Szia Mian!
Tényleg "álom" ez a recept.
Várakozó listára tettem!!!!!
Üdv.
Nagyon finomat készítettél:)))
Post a Comment