vasárnap, október 12, 2008

Töltött marhatekercs/Rinder roulade

Ezt az ételt régebben nem ismertem. Csak amióta itt élek kóstoltam meg s azóta is fözöm rendszeresen. Nagyon gyors és könnyen elkészíthetö étek.




Hozzávalók:
személyenként 1-2 szelet marhahús
olaj
vöröshagyma
gomba
petrezselyem

bors
fokhagyma
étkezési keményítö
(ízlés szerint további füszerek)

Ilyenkor jó, ha jóban vagyunk a henteslegénnyel, mert nagyon sovány, vékony és viszonylag nagy (kb. 20x 15 cm-es) szelet húsokra van szükség, hogy tényleg jól fel lehessen tekerni.
(itt már elöre betekerve árulják ezt a fajta húst - szerencsém van)
Mosás után nagyon alaposan szárazra törlöm a húst. Kevés olajon apróra vágott vöröshagymát pirítok, majd beleteszem a szeletekre vágott gombát, sózom, borsozom és megszórom jó sok vágott petrussal.
Ezzel a töltelékkel töltöm meg a szeleteket, (de rengeteg féle töltelékkel lehet ezenkívül is tölteni. Pl: vékonyan megkenni mustárral, majd egy szelet sonkát rátenni és vékony csíkokra vágott ecetes ubival gazdagítani. Ki hogy szereti!) fogpiszkálóval megtüzöm és egy serpenyöben, kevés olajon minden oldalát alaposan átsütöm, "megkapatom" a tekercseket.
Szépen kuktába sorakoztatom öket és, ha maradt a töltelékböl - mindíg szokott!! - azt is rákanalazom a tetejére. Vágok bele 2-3 gerezd fokhagymát, vizet öntök rá és kb. 40 percig, puhára párolom a húst.
Amikor megpuhult a hús, a levet besürítem picit. Krokettel, krumpli gombóccal vagy rösztivel szoktam tálalni.







1 Comment:

Gyöngyi said...

Kedves Ancsika! Gratulálok a szép és igényes blogodhoz! Finom receptjeid vannak, profi módon fotóztad őket, nagyon tetszik az oldalad! Ildike, honlapjáról érkeztem ide, érdemes volt, máskor is jövök:) Szia: Gyöngyi