1 narancs
1 vanilia rúd
1/2 l narancslé
4 kardamom
500 g birs
250 g zselésítö cukor (3:1)
5 g citromsav
1 vanilia rúd
1/2 l narancslé
4 kardamom
500 g birs
250 g zselésítö cukor (3:1)
5 g citromsav
Egy fél narancs héját vékonyan lehámozni és az egész narancs levét kifacsarni. A vaniliát kettévágni. Hozzáadni a kardamomot és felönteni 1/4 l. narancslével.
A birseket megtörölgetni, megmosni, vékonyan meghámozni, magházukat eltávolítani, a narancsléhez adni és puhára fözni. (Kuktában föztem 15 percig)
Amikor picit hült, eltávolítanin a narancshéjat, a vaniliát és kardamomot, majd pürésíteni.
A pürét a maradék narancslével felönteni, belekeverni a cukrot és a citromsavat. Felfözni és utána még kb. 4-5 percig folyamatos kevergetés mellett a tüzhelyen hagyni. Azon nyomban még forrón üvegekbe tenni és lezárni.
Különösen finom natúr joghurtba, vagy túróba keverve.
Lehet még fagyiba tenni és szárazabb süteményeket ezzel a szósszal átkenni.
A birseket megtörölgetni, megmosni, vékonyan meghámozni, magházukat eltávolítani, a narancsléhez adni és puhára fözni. (Kuktában föztem 15 percig)
Amikor picit hült, eltávolítanin a narancshéjat, a vaniliát és kardamomot, majd pürésíteni.
A pürét a maradék narancslével felönteni, belekeverni a cukrot és a citromsavat. Felfözni és utána még kb. 4-5 percig folyamatos kevergetés mellett a tüzhelyen hagyni. Azon nyomban még forrón üvegekbe tenni és lezárni.
Különösen finom natúr joghurtba, vagy túróba keverve.
Lehet még fagyiba tenni és szárazabb süteményeket ezzel a szósszal átkenni.
0 Comments:
Post a Comment