vasárnap, október 19, 2008

Diós-mákos kifli



50 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg zsír
2 tojás
2 dl tej
8 dkg porcukor
2,5 dkg élesztö
1 t.kanál kristálycukor
csipet só

Töltelék:
20 dkg porcukor
2 dl tej
15-15 dkg dió és mák (darálva)
reszelt citromhéj

Az élesztöt langyos tejben felfuttatom. A lisztet a margarinnal és a zsírral elmorzsolom. Hozzáadom a tojásokat, a sót, a felfuttatott élesztöt és annyi tejet, hogy rugalmas tésztát kapjak. 5 cipót formálok a tésztából és állni hagyom.
Közben elkészítem a töltelékeket. A diót a cukorral, a tejjel és a citromhéjával elkeverem; ugyanígy a mákkal is, de a mákot egy picit megfözöm. A sütöt elömelegítem. (légkeveréses: 160-170°)
Egyenként kinyújtom a cipókat és 8 részre vágom. Mindegyik cikk szélesebb felére egy kanálnyi tölteléket teszek, majd felcsavarom kifli formára, ügyelve arra, hogy a végeket kicsit jobban megnyomjam, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
Még melegen porcukorral megszórom.


0 Comments: