Egy szakajtó pogácsa! Föleg, ha juhtúrós. A világ végére is elmennék érte. Egyszer már posztoltam, de nem gyözöm imádni. Fogalmam sincs honnan ered ez az észveszelytö imádatom a juhtúró iránt. Nagy szívfájdalmam, hogy errefelé nem ismerik a juhtúrót. Pedig annyi birka van; de túró az nincs. Kinyomoztam, hogy csak a magyarok és a csehek ismerik. Így kénytelen vagyok kihasználni az évenkénti kétszeri alkalmat, amikor haza megyünk és megelégedni azzal és annyival, ami van. Ilyenkor juhtúrót eszem juhtúróval. Meg becsempészem az étkekbe is. Ha még marad, akkor mindenképp jön egy adag sztrapacska is. Bár ahogy elnézem a készletet; nagyon fogyóban van. Sajnos!
25 dkg juhtúró
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
1 csapott e.kanál só
1/2 dl tej
a kenéshez tojás sárgája
3 Comments:
Mian-le is lehet fagyasztani, ha pogiba szánod!!!
Nagyon guszta!!!
Mennyi fincsiség!!!!!
Puszika
Nagyon jól néz ki!!!!
Post a Comment