Nem akarnék most én is ódákat zengeni a medvehagymáról, mert ezt napok óta szinte minden gasztro blogban olvashatjuk. Inkább örüljünk, hogy nem merült feledésbe és virágkorát éli ez a fantasztikus ízü növény. Nálunk rengeteg medvehagyma terem az erdök szélén, s mindenki kedvére garázdálkodhat. Egy dologra kell csak figyelni: úgy kell "aratni", hogy jövöre is hajtson újra a medvehagyma. Ez a saját jól felfogott érdekünk.
Ma egy könnyü, egyszerüen elkészíthetö vacsorát készítettem, szívböl ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom.
Ma egy könnyü, egyszerüen elkészíthetö vacsorát készítettem, szívböl ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom.
50 g medvehagyma
3 tojás
20 g liszt
só
2-3 e.k. tejszín
30 g vaj
3 tojás
20 g liszt
só
2-3 e.k. tejszín
30 g vaj
A medvehagymát megtisztítottam, alaposan megmostam, majd leszárogattam róla a nedvességet. Apróra vágta, de nem túl apróra. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéböl habot vertem. A sárgákat a liszttel, a sóval és a tejszínnel elkevertem, hozzáadtam a medvehagymát, majd összeforgattam a fehérjével is. Serpenyöben felmelegítettem a vajat és beleöntöttem a habos keveréket. Visszavettem takarékra a höt és letakartam a serpenyöt. 5 percig így hagytam, majd egy lapát segítségével félbehajtottam az omlettet. Szép pirosra sült az alja, a teteje picit remegös maradt, de nem nyers. Pont így volt jó, puha, fehér kenyérrel.
2 Comments:
Jajj, Mian, ha ezt hamarabb olvasom! Most tüntettünk el öt korpás bucit, vajjal, házi mangalicazsírral. Holnap, egy új adag bucival, szerintem befigyel ez a medvehagymás omlett :-)
Én meg sütit ettem-de most sósra kívántam:)))
Post a Comment