vasárnap, március 16, 2008

Csirkemell Dubarry módra


A csirkemellet még egyszer keresztben elvágtam, besóztam, beborsoztam, majd kevés forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. A karfiol rózsákat vegetás, sós vízben fél puhára föztem és leszürtem. Kivajaztam egy tüzálló tálat és a ciciket sorba fektettem, mindegyikre egy jó nagy karfiol rózsa került.
Besamellt készítettem,
(3-4 evökanál vaj, 3-4 evökanál liszt, forró tej, fehér bors, szerecsendió)
és még forrón reszelt sajtot kevertem bele. Ezzel öntöttem le a várakozó husikat. Forró sütöbe dugtam és addig sütöttem, míg meg nem pirult a teteje.
Hasábburgonyát adtam hozzá, mert a családom a rizst csak a kínai étkekhez eszi meg. Különben rizs harmonizálna hozzá, de így is elfogyott.

0 Comments: