Hagyományos módon piskóta tortát sütök és 3 felé vágom, majd a következö krémmel töltöm:
6,5 dl tejszín
2,5 dl tojáslikör
2 tasak vaniliás cukor
1 evökanál cukor
4 lap zselatin (1 tasak)
2 dkg natur pisztácia
virágok, tojások, stb.
A zselatint hideg vízbe áztatom és teljesen feloldom, majd a tojás likörbe keverem. A tejszínt kemyény habbá verem és beleszitálom a cukrokat. A habot apránként a dermedö zselatinhoz vegyítem, majd hütöbe teszem. A krém egynegyedét az alsó tortalapra kenem, ráteszem a második lapot, majd a következö negyed krém következik. Végül beberítom a harmadik lappal. A maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenem, majd ízlés szerint díszítem.
Érdemes pár órával elöbb elkészíteni, hogy a krém kellöképpen meg tudjon dermedni.
0 Comments:
Post a Comment