kedd, március 25, 2008

HÚSVÉTI TORTA



Hagyományos módon piskóta tortát sütök és 3 felé vágom, majd a következö krémmel töltöm:

6,5 dl tejszín

2,5 dl tojáslikör

2 tasak vaniliás cukor

1 evökanál cukor

4 lap zselatin (1 tasak)

2 dkg natur pisztácia

virágok, tojások, stb.

A zselatint hideg vízbe áztatom és teljesen feloldom, majd a tojás likörbe keverem. A tejszínt kemyény habbá verem és beleszitálom a cukrokat. A habot apránként a dermedö zselatinhoz vegyítem, majd hütöbe teszem. A krém egynegyedét az alsó tortalapra kenem, ráteszem a második lapot, majd a következö negyed krém következik. Végül beberítom a harmadik lappal. A maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenem, majd ízlés szerint díszítem.

Érdemes pár órával elöbb elkészíteni, hogy a krém kellöképpen meg tudjon dermedni.

0 Comments: