szombat, március 01, 2008

Hógolyó II. (csak felnötteknek)


A második variáció Amaretto likörrel készül. Bizton állítom, hogy ez még jobb mint az elözö. Legalább is nekem jobban ízlik. Most sem tudtam megvárni, hogy teljesen lehüljön! :))


7 tojás
1 csipet só
150 g kókusz reszelék vagy fehér csoki
2 cs. habfix
400 g habtejszín
1/4-1/8 l Amaretto (ízlés szerint)
150 g Creme Fraiche (sokkal sürübb mint a tejföl és édesebb)
250 g túró (német!) - Lidl!!!
1/2 t. kanál sütöpor
200 g liszt
200 g+ 50 g cukor
2 cs. vaniliás cukor

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket pici sóval és 5 e.kanál hideg vízzel habbá verjük. Hozzáadjuk a 200 g cukrot és az egyik vaniliás cukrot, majd egyenkén a tojás sárgákat és ezt is kemény habbá verjük. Legvégül a sütöporral kevert liszt következik. Sütöpapírral bélelt sütölemezre öntjük a tésztát és elömelegített sütöben 175 °-on 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihülni.Addig a túrót, a Creme Fraiche-t (ha nem kaptok otthon tökéletesen helyettesíti a sima, natur tejszínes krémtúró!), az Amaretto-t, a cukrot és van. cukrot összekeverjük. A tejszínt a fixáló segítségével kemyény habbá verjük, majd a két masszát összekeverjük. Beleforgatjuk az apró darabkákra tépkedett, morzsolt piskótát.Kókusz reszelékbe, vagy reszel fehér csokiba forgatjuk és nagyon jól lehütve tálaljuk

0 Comments: