vasárnap, március 02, 2008

Puszta-steak


Régóta az egyik nagy kedvence a családnak. Egyik aranyos barátném anyukájánk konyhájából származik a recept. Figyelem! nagyon kiadós és nagyon laktató. Gyorsan kész.
A karajt ( vagy csirke/pulykamellet) szeletekre vágni, kiklopfolni, sózni, borsozni, félretenni és elkészíteni a következö "panírt":3 db tojás, 2 doboz tejföl, só, bors, apróra vágott friss petrezselyem, 6-8 e.kanál liszt, 40 dkg reszelt krumpli, 3-4 gerezd fokhagyma
Ezeket jól elkeverni és ebbe mártogatni a hús szeleteket, úgy, hogy mindehol jól ellepje a húst. Forró olajban kisütni, úgy mint a rántott húst. Ajánlott kanállal beletenni az olajba, mert akkor jobban ki tudsz merni a panírból

0 Comments: