A héten valamelyik este már jóval 10 óra után a TV Paprika egy régebbi adását néztem.
Abban láttam ezt a gyorsan elkészíthetö és nagyon ízletes levest. Nyugodtan ajánlom kipróbálásra, mert nagyon finom. A mi asztalunkra biztosan többször fog kerülni, mert ízlett mindenkinek. Mellesleg a póréhagyma C vitamin tartalma nagyon magas!
3-4 szem burgonya
3-4 póréhagyma
vaj
só, bors, szerecsendió
A vajat felmelegítem, ráteszem a kockára vágott burgonyát, pár percig párolom, míg "üveges" nem lesz a krumpli. Jöhet rá az alaposan megmosott és vékonyra karikázott póré. Felengedem vízzel, befüszerezem és kb. 40 perc alatt fedö alatt teljesen puhára fözöm.A tüzhelyröl lehúzva, elökapom a botmixert és az egészet pürésítem.Tejszínnel, snidlinggel tálalom!
0 Comments:
Post a Comment