Receptes újságban találtam és már elsö olvasatra nagyon megtetszett. El is határoztam akkor frissiben, hogy én ezt hétvégén kipróbálom. Nem csalódtam, bár volt bennem félsz, hogy milyen lesz!? Kaptam a családtól a dícséretet rendesen és megállapítottuk, hogy ez az étel is fel fog kerülni a kedvencek közé!
1 közepes vöröshagyma
1 kg darálthús
pirosparika
2 tojás
3 e.kanál zsemlemorzsa
1 e.kanál mustár
só, bors
1/2 kg krumpli
2 vastag szelet fött sonka (180g)
4 vastag szelet sajt -pl. Gouda (300g)
A hagymát meghámozom, apró kockákra vágom. A darált húsból, 1 tojásból, a zsemlemorzsából és a füszerekböl a hagyományos módon fasírt húst készítek. Egy nagyobb tálcát meghintettem zsemlemorzsával és a húst "kinyújtottam" rajta; cca. 28x 30 cm nagyságúra. Ráfektettem a sajtot, majd a sonkát és a szélein kb. 2 cm-t kihagyva a hosszanti oldalon feltekertem, majd sütöpapírral bélelt tepsire fektettem. A krumplit meghámoztam, megmostam és a reszelö nagyobb lukú oldalán lereszeltem, sóztam és belekevertem 1 tojást. Ezt a krumplis masszát egyenletesen rátettem a húsra és rányomkodtam.
Jó tanács: nem toltam rögtön a sütöbe, hanem vártam egy 1/4 órát, közben a hús 2 oldalára papírtörlöt fektettem, hogy a krumpliból idöközben kicsordogáló lé ne üljön meg a tepsiben. Ezután elömelegített sütöben (villany:200°C/légkeveréses:175°C/gáz: 3 fokozat) cca. 1 órát sütöttem. 40 perc után, ha nagyon sülne a teteje, takarjuk le alufóliával.
0 Comments:
Post a Comment