1 tojás
5 dkg vaj
2 e.kanál méz
15 dkg cukor
2 e.kanál tej
1 kis kanál szódabikarbóna
ezeket lassú tüzön jól átmelegítjük, majd folytonos keverés mellett melegen belegyúrunk
50 dkg liszt-et.
Gyorsan dolgozni, mert hamar keményedik!
4 egyenlö részre osztjuk a tésztát, nagyon vékonyra kinyújtjuk és zsírozott tepsiháton, lassú tüzön laponként sütjük. Nagyon könnyen pirul!
Melegen leszedni a tepsiröl mert hidegen nagyon törik. A lapokat egymásra rakni és másnap az alábbi krémmel tölteni:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
habosra keverni, majd
2 e.kanál kakaót, 3 tojás sárgáját és felvert habját hozzákeverni.
A krémet 2 felé osztani és az 1. lapot a krém felével megtöltjük, majd ráhelyezzük a 2. lapot, amit rummal meglocsolunk és baracklekvárral megkenünk. Rátesszük a 3. lapot, amit a krém másik felével kenünk meg. A 4. lap tetejét az alábbi mázzal vonjuk be:
0 Comments:
Post a Comment