péntek, március 21, 2008

Mézes-krémes



1 tojás
5 dkg vaj
2 e.kanál méz
15 dkg cukor
2 e.kanál tej
1 kis kanál szódabikarbóna

ezeket lassú tüzön jól átmelegítjük, majd folytonos keverés mellett melegen belegyúrunk
50 dkg liszt-et.
Gyorsan dolgozni, mert hamar keményedik!
4 egyenlö részre osztjuk a tésztát, nagyon vékonyra kinyújtjuk és zsírozott tepsiháton, lassú tüzön laponként sütjük. Nagyon könnyen pirul!
Melegen leszedni a tepsiröl mert hidegen nagyon törik. A lapokat egymásra rakni és másnap az alábbi krémmel tölteni:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
habosra keverni, majd
2 e.kanál kakaót, 3 tojás sárgáját és felvert habját hozzákeverni.
A krémet 2 felé osztani és az 1. lapot a krém felével megtöltjük, majd ráhelyezzük a 2. lapot, amit rummal meglocsolunk és baracklekvárral megkenünk. Rátesszük a 3. lapot, amit a krém másik felével kenünk meg. A 4. lap tetejét az alábbi mázzal vonjuk be:
1 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral habosra, fényesre verünk, ekkor a tészta tetejére simítjuk. Közben 2 k.kanál kakaót, 4 k.kanál cukorral és pici vízzel felfözünk és a hab tetejére csöpögtetjük. Kéhátával elöször hosszában, majd keresztben csíkokat húzunk; ettöl lesz márványos a teteje:

0 Comments: