csütörtök, február 07, 2008

CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA


A megmosott, megtisztított, kicsontozott csülköt kuktába teszem. Nem sajnálom mellé a szemes borsot, a sót, vörös hagymát, fokhagymát és kevés babérlevelet, meg köménymagot is hintek oda, hogy jó sokan legyenek a forró buliban! Így együtt hagyom öket jó 1 órán keresztül.
Akkor kiemelem a puhára fött csülköt, a börét szépen bekockázom, újra besózom, borsozom, fokhagymázom kissé.
Majd az elökészíett nagy tepsire helyezem, ahol már várják a nem túl kis darabokra vágott burgonyák és hagymák; jó sokan. A kuktából a levet nem öntöm ki, hanem jócskán locsolok a tepsibe és betolom az elömelegített kb. 170-180 °-os sütöbe, ami légkeveréses. Jó 1 órát sütöm így, közben sürün locsolgatom a lével, meg lehet pici söröcskével is, ízlés szerint.
Amikor már puha a krumpli is 200-220 °-ra váltok, kikapcsolom a légkeverést és alsó-felsö sütésre állítom a sütöt.
Ropogósra, készre sütöm.

0 Comments: