vasárnap, február 17, 2008

Paprika szelet


Jó nagy bajban vagyok a recept nevével. Igazándiból ez a szószerinti fordítása, de jobb lenne a Paprikával töltött sertés hagymás-paradicsomos ágyon. Csak, hogy az eredeti neve: Paprikaschnitzel. A német nyelvben minden ami szelet hús, az schnitzel. Ismerös lehet mindenkinek a Wiener-schnitzel (magyarul rántott szelet). Egy kedves szomszédasszonyomtól kaptam a receptet, s nagyon szeretjük, mert finom, s nem is túl bonyolult.


A vékonyra szeletelt, vagy klopfolt húst megsózom, megszórom örölt köménymaggal és 1 cm szélesre vágott piros színü kalifornia paprika csíkokat fektetek rá (3-4 csíkot), feltekerem és összetüzöm. Vajat hevítek és minden oldalát átsütöm a roládoknak. Amikor mind szépen megpirult, az elöre megtisztított és vastag szeletekre vágott hagymával beborítom (kb. 3 hagyma), majd ráöntök még egy hámozott, saját levében eltett paradicsom konzervet. Összerázogatom, lefedem és egy szük órácskát párolom. 1 pohár natúr joghurtba belekeverek egy jó púpos evökanálnyi étkezési keményítöt és húsra öntöm, majd beköltöztetem a sütöbe, de elötte még jócskán megszórom reszelt sajttal. Készre sütöm; rizzsel, vagy burgonya krokettel tálalom.

0 Comments: