szombat, február 02, 2008

Szüzérmék gombaszósszal, sváb nokedlivel






Azért szeretem készíteni, mert kb. 15 perc alatt kész van és nagyon finom.

A húst kb. 4-5 cm-es darabokra vágom, vékonyra klopfolom, sózom és egy picit félreteszem. Közben, ha friss gombával készítem megtisztítom a gombát és vékonyra szeletelem. Ha nagyon sietek, akkor tökéletesen megteszi a konzerv szeletelt gomba is, azt csak le kell csepegtetni.

Egy nagyobb serpenyöben olajat hevítek és a hús szeletek mindkét oldalát lisztbe forgatás után hirtelen kisütöm, hogy szép rózsaszínüek legyenek. Egy tányérra téve melegen tartom.

(Általában készen kapható gombás krémporral szoktam készíteni, de akinek kedve és ideje van, készítheti hagyomás módon is a gombamártást!)

A serpenyöbe vizet öntök, kb. 300 ml-t. Hozzáadom a szeletelt gombát, a krémport és csomó mentesen elkeverem, de már közben visszahúzom a tüzhelyre. Öntök még hozzá annyi tejszínt, hogy kellöen krémes sürüségü legyen. Visszateszem a husikat a szószba és összeforralom; ez kb. 3-4 perc. Kész is!

A sváb nokedli ugyanolyan, mint a mi nokedlink, csak azzal a különbséggel, hogy hosszúkásabb és vékonyabb. Ezt egy speciális szaggatóval lehet készíteni. Megsúgom: készen veszem a nokit, csak melegíteni kell. (Biztos, hogy semmit nem ront az ízhatáson, ha magyar nokival csinálod! :D:D)

Tálaláskor megszórom friss zöld petrussal.

1 Comment:

Unknown said...

Szia! Ne haragudj, hogy ilyet kell ide írnom, de a donna.hu oldalon Csehné Nagy Elvira felhasználta a fotódat "Gombából egyszerűen, egy ragu - 3 féle gyors étel" receptjéhez. Egyből felismertem a fotódat a sváb nokedli miatt. Sajnálom! Puszi.