szerda, február 06, 2008

Hamis RAFFAELO torta


hozzávalók a piskótához:
4 tojás (szétválasztva)
100 g cukor
100 g liszt
1/2 cs. sütöpor
a felsö réteghez:
100 g kókusz reszelék
2 cs. habfixáló /remélem kapható :)
3 pohár tejszín (200ml)
2 tábla fehér csokoládé

A piskótát a szokásos módon megsütöm.1 pohár tejszín felmelegítek és bele olavasztom a csokoládét, de nem fözöm!!!! Hülni hagyom.A piskótát 2/3 és 1/3 arányban elvágom. A nagyobb részét darabokra tépkedem, a kisebbet félre teszem, - ez lesz a torta alapja.A teljesen kihült csokis tejszínt felverem. A másik 2 pohár tejszínt a habfixálóval szintén habbá verem. Aztán a két féle habot, a kókusz reszeléket (díszíteni egy picit félre teszek belöle!) és az apró darabkákra tépkedett piskótát alaposan összekeverem.A torta alapot egy kapcsos torta formába teszem és egyenletesen rásimítom a masszát. A tetejét kókusszal díszítem.
/a képet késöbb mellékelem, mert egyszerüen nem találom!/

0 Comments: