hétfő, február 18, 2008

Käsekuchen Muffin /Sajttorta muffin


A VILÁG EDDIGI LEGJOBBJA; legalább is szerintem.

Egy német oldalon találtam és mivel Max kedvenc tortája a sajttorta, meg nagy muffin imádó is, gondoltam, akkor ez a mi sütink! :) Jól gondoltam. Mennyei!!!Ja! és még a robot sem kell hozzá! - ez is nagy elöny! kevesebbet kell mosogatni!


80 g sajtkrém
1 t.kanál rum
2 e.kanál porcukor
90 g mazsola
250 g liszt
2 t.kanál sütöpor
1/2 t.kanál nátron
1 tojás
90 g cukor
1 cs. vaniliás cukor
80 ml olaj
150 ml Buttermilch/ kefír
100 g túró / német túró!!!! (Lidl)


A töltelékhez simára keverem a krémtúrót a rummal és a porcukorral. 30 g mazsolát megmosok, lecsepegtetek éa krémhez keverem; félre teszem.
A lisztet a maradék mazsolával, a sütöporral és a nátronnal összekeverem. Egy másik edényben összekutymákolom a tojást, de nem kell géppel! A cukrot, a vaniliás cukrot, az olajat, a kefírt és a túrót alaposan elkeverem. A lisztes keveréket a tojásos keverékhez adom és csak annyira keverem össze, hogy a száraz anyagok átnedvesedjenek. A tészta egyik felét az elöre kikent, vagy papír kalapocskákkal bélelt formába töltögetem, majd ráhalmozok a töltelékböl is, majd a maradék tésztával lezárom a sapkákat.
Elömelegített sütöben 180°-on 2025 percig sütöm. A sütöböl kivéve 5 percet pihentetem az illatozó csodákat, majd nézem, hogy tünik el percek alatt a 12 db muffin.
Állítólag hidegen is finom, de erröl nem tudok beszámolni! :)

0 Comments: