kedd, február 12, 2008

CSOKIS ZSEMLE




Különlegesség!!!!




225 g liszt
2 t.kanál sütöpor
60 g vaj
50 g reszelt csokoládé
150 ml tej
1 e.kanál cukor




A sütölemezt vékonyan kikenem. A vajat darabkákra vagdosom, rászitálom a sütöporral elkevert lisztet. Kézzel összemorzsolom, majd hozzádaom a cukrot és a csokit. (Tipp: még jobb, ha nem reszeled a csokit, hanem csak apró darabkákra tördeled!!!) A tejet hozzádava lágy tésztát készítek.
A tésztát egy lisztezett deszkára borítom és egy 12 x 12 cm, 2,5 cm vastag téglalappá nyújtom.
Ebböl 9 négyzetet vágok ki. A zsemléket a sütölemezre fektetem és kevés tejjel a tetejüket átkenem.
Elömelegített sütöben, cca. 220°-on 10-12 percig, aranybarnára sütöm.
A friss zsemlék nutellával és tejszínhabbal a legfinibbek! :)

0 Comments: