péntek, február 08, 2008

KÄSE KUCHEN-Sajt(túró!) torta



Linbori kérésére :)

Akkor viszont itt elmondom, hogy Linbori vett otthon a Lidl-ben olyan túrót, ami itt nálunk kapható és csak is abból lehet készíteni ezt a sütit. A német túró sokkal krémesebb; egészen más állagú mint a mi magyar túrónk. Ami még kell hozzá és azt sem tudom, hogy van e otthon olyan, hogy: Käsehilfe - ezt a túrós sütikbe teszik, gondolom valamilyen állományjavító. Ha nincs akkor talán lehetne egy csepp keményítövel és talán 1/2 cs. sütöpor keverékével helyettesíteni!? nem tudom!! Akkora zacskóban van, mint a vaniliás cukor.
Nagyon finom és tényleg könnyü elkészíteni. Max leges-legkedvencebb sütije!!!! :)
Az alaphoz:


65 g vaj vagy margarin
65 g cukor
1 tojás
1 teáskanál sütöpor
1 cs. vaniliás cukor
150-200 g liszt

A kapcsos torta formát kivajazom és az összeállított tésztát kézzel szépen belenyomkodom, elegyengetem úgy, hogy az oldalára is jusson belöle, egészen a forma karimájáig.
(szuper, mert még nyújtani sem kell!!!!)


250 g cukor
100 g vaj
3 tojás
750 g túró - német!!!!
1 cs. käsehilfe
2 pohár tejszín

Ezeket robottal pillanatok alatt összekeverem és tésztára öntöm, hagyom szépen elterülni, majd párszor az asztalhoz ütögetem a formát, hogy a levegö ki tudjon belöle jönni. A massza közepébe még a sütöbe tolás elött egy fogpiszkálót szúrok!!!150°-os légkeveréses elömelegített sütöben 1 órát sütöm, majd 2 órát a formábam hagyom, hogy ott hüljön ki!








2 Comments:

linbori said...

Köszi! Ezen még elgondolkodom,hogy a keményítős sütőporos variációval belevágjak-e.

Névtelen said...

Ez az! Nagyon köszönöm!