750 g liszt
3 tk. só
1/2 cs. élesztö v. 1 cs. száraz
1/4 l melegvíz
200 ml tej
A hozzávalókat a géppel megdagasztottam, majd egy nagy gombócot formáztam belöle és újra dagasztottam, addig, míg a tészta hólyagokat nem képzett. Kelesztötálban duplájára kelesztettem, majd lisztezett deszkán átgyúrtam. Egy hosszúkás kenyérsütö formát kibéleltem sütöpapírral és megformázott kenyeret belehelyeztem. Letakartam és további 30 percig újrakelsztettem. Tetejét éles késsel több helyen bevágtam és vízzel bespricceltem. A sütöt elömelegítettem 200°-ra, alulra pedig egy edényben vizet tettem. 10 percig ezen a höfokon sütöttem a kenyeret, majd visszavettem a höt 160°-ra és további 35-40 perc alatt pirosra sütöttem.
10 Comments:
Nagyon szép ez a kenyér. A tej hogyan módosítja az ízét?
Wise Lady! semmilyen ízt nem éreztem benne. Nagyon finom, lágy, foszlós kenyér lett. Azt el is felejtettem beleírni a receptbe, hogy kiválóan alkalmas ez a tészta zsemléhez is :)
Te élt vasalsz a konyharuhába?:)
Ciki???? :)
Különben a kenyér a lényeg és nem a konyharuha :)))
Én meg egyáltalán nem vasalok, mert jó dolgom van. Anyukám vasal :)
Nagyon szép!:)) A tej lágyítja a bélzetét, attól lett olyan lágy! Miért bécsi kenyér a neve?
Marcsi, fogalmam sincs. Ez a neve :) így szólt a recept.
Jahaj, Ancsika, éppen elfogyott otthon a kenyér ... küldj, kérlek szépen, pár szeletkét :), a sarka is jöhet, nagyon klassz ropogósnak látszi :)
Milyen mutatós lett! Biztos nagyon finom is!
Garffyka! sajna már egy árva csücsök sincs. Ugyanis napokkal ezelött sült, csak most tettem fel.
Napamátka,volt! :)
Nagyon szép kenyér lett!!!
Post a Comment