"Borzasztó" családom van!!! :) Na, jó, nem borzasztóak, de nem erényük a türelem. Amikor elkezdtem a fagyit csinálni, már apraja-nagyja körülöttem sertepeltélt, hogy mikor lesz már kész!? Pedig akkor még csak az alapot föztem. Kb. 10 percenként kérdezgettek, hogy készen van már?? Komolyan úgy éreztem magam, mint Shrek a Szamárral. Lényeg az, hogy végre betettem a gépbe, de nem tudták kivárni, hogy teljesen megfagyjon. Azt vettem észre, hogy a fagyigép nyílásán nyúlkálnak be és dézsmálják a félig kész fagyit. Mondjuk akkor már rögtön tudtam, hogy teljes siker lesz ez a fagyi is. A végén testületileg összefogtak és rávettek, hogy szinte félig fagyott állapotban azonnal szervírozzam nekik, mert ök bizony már nem várnak tovább egy percet sem. Pedig kb. 10 perc hiányzott a teljes fagyásig. Ez látszik a képeken is, hogy "kissé" folyós még a balzsamos eperfagyi. A lényeg pedig az, hogy mind elfogyott!
A tojás sárgákat a cukorral habosra kevertem, hozzáöntöttem a tejszínt, majd vízgöz fölött, folyamatos keverés mellett sürüre föztem. Félretettem és teljesen kihütöttem. Közben az epret megmostam és pürésítettem. Hozzáadtam a balzsamkrémet, majd a teljesen kihült alaphoz kevertem és a fagyigépbe tettem.
8 Comments:
Hoppá! Ez sem semmi...na megtartjuk málnára a receptet:)
Nem tudom, elhallik odáig a nyelésem zaja? :-DD
Kár, hogy elfogyott! Én is kértem volna... :)))
Igen most én is a málnára várok! :)
Holnap megyek szedni anyuékhoz. hihih :)
ennék most egy ilyen fagyit... uu de nagyon!
Ez nagyon ötletes, tetszik a gazdag íz (érzem!)
S még mindig eper, de jó!
Ancsika, mehetek? Legalább a tálkákat kinyalogatni :D
Inspirálsz:)))Bár eper már nem lesz, de holnap nekiállok!
Azért, mert nekem nem jutott:))))
Mian, mi takar a balzsamkrém kifejezés pontosan? Nem ismerem, csak balzsamecetet használok, ilyet nem.
Post a Comment