vastagon szedett: amit már ettem
normál: amit még nem
piros dőlt: amit nem is akarok enni
Ajvár – ettem, néha használom, de nem rohanok ki érte a világból
Aszú – 5 évente egyszer, annyira nem. Inkább Szamorodni
Bableves csülökkel – nagyon bejön, sok tejföllel
Baklava – Törökországban ettem az elsö igazit és bár rettenetesen édesszájú vagyok, ez még nekem is nagyon sok
Baracklekvár – nagyon szeretem, de sajna a földrajzi helyzetemböl adódóan egyre ritkábban jut a kenyeremre igazán finom, házi készítésü
Bárányhús – ettem már, de utáltam is magam érte rendesen! Nekem olyan mintha gyereket ennék.
Barátfüle – de rég ettem :(
Békacomb rántva– ettem és még élek! Nem volt olyan nagy durranás
Birsalma sajt – szezonban gyártom rendületlenül. Télen jó szolgálatot tesz.
Bodza szörp – egyetlen egyszer nekiveselkedtem, akkor megfogadtam, hogy soha többet. pedig nagyon szeretem
Burek – nem volt szerencsénk egymáshoz, vagy annyira nem fogott meg, hogy nem is emlékszem
Cékla saláta – nyersen, föve; jöhet!
Csalántea – jótékony! Sokszor magam szedtem!
Csevapcsicsa – Grillpartyk elmaradhatatlan szereplöje
Csicsóka - elkerültük egymást
Csiga – nekem bejön. Határozottan ízlik. Ízlések és pofonok!
Csirkeláb a húslevesből – naná!!!!!
Disznósajt – régen nagyon szerettem, de csakis hajszálvékonyra szeletelve. Azóta hallottam pár rémtörténetet és inkább nem
Erdei gombák – drága Apukámmal rengeteget jártunk gombászni. Azóta is mindíg vizslatom a gombákat mindenhol. Utánozhatatlan ízek!
Esterházy torta – szívemhez legközelebb álló torta. Volt, hogy barátnöm 20 szelet tortával indított útnak és csodák csodája kibírta a 800 km-t.
Fagyasztott hal rudacskák – fiam nagy kedvence. Én el vagyok nélküle
Fánk – eleinte reszkettem a fánk sütéstöl. Ma már szinte csuklóból jön és még farsang sem kell hozzá!
Fasírt – kevesen készítik az én ízlésem szerint, pedig én sem trükközök vele sokat. Csak rendesen megfüszerezem. Szeretem!
Finomfőzelék – nekem ízlett, még a menzán is :)
Fonott kalács – bármikor
Főtt csöves kukorica – ha zsenge, akkor igen! Semmiképp sem fagyasztott!
Gulyásleves – egyik kedvenc levesem. Csak friss legyen hozzá a kenyér!
Gyümölcsbor – még szép! Nyáron, jól lehütve.......
Hagymaleves – nagy kedvenc, meg a tesó is, a fokhagymaleves
Halászlé – csak ahogy Apu csinálta. Most már Anyuét eszem csak, de kizárólag hal nélkül, csak a levet
Jeges kávé – nyáron mindennap
Kakashere pörkölt - nincs az az Isten!!!!
Káposztás tészta – érdekes! gyerekkoromban csak és kizárólag cukorral. Ma már kizárólag sok borssal
Kapros tökfőzelék – bármennyit
Karalábé – a töltött verziót nagyon kedvelem
Kaszinó tojás – amit én készítek
Kecsketej – nekem nagyon nem jön be még a szaga sem. A sajtot viszont szeretem. Furi nem?
Kemping sajt a tömlőből – gyerekkorban kiflire nyomva tonna szám ettem. Otthon bespájzolok belöle, mert fiam nagyon szereti
Képviselőfánk – jöhet minden mennyiségben!
Knédli – nem szerelem a miénk
Kocsonya – régebben nagyon bejött. Mára valahogy megkopott a varázsa. De azért még 1-1 tányérkával lecsúszik szilveszter tájékán
Kókuszgolyó – szinte már sosem
Kovászos uborka - nincs nyár nélküle. Kevés néha az üvegem :)
Körömpörkölt – most nem mesélem el az utolsó találkozásom a körömpörivel. Azóta nem randizunk egymással
Körözött – egyértelmü. Finom!
Krémes – már én is tudok olyat, mint a cukikban! bi-bi-bi
Krumplipüré – vajjal, tejjel, tejföllel. Attól kicsit "pufosabb" lesz"
Lecsó – egész nyáron el lennék vele. Tojás nélkül, sürü szafttal, friss kenyérrel
Lekváros bukta – meg túrós
Libamáj – ha nem lenne ilyen drága és hozzájutnék, akár mindennap
Lóhús - lókolbászt, meg párizsit ettem régen. Ma már nem enném meg
Madártej – ritkán készítem, pedig szeretem. De a habját nem!
Majonéz – elkerülhetetlen. De a krumplihoz szigorúan magam készítem
Mákos guba – Bármikor
McDonald’s Big Mac Meal – csak ne lenne olyan rohadt egészségtelen. Imádom! de éppen ezért csak nagyon ritkán; 1 évben 1x 2x
Meggyszósz húslevesben főtt marhahús mellé – már össze is futott a nyál a számban..
Muszaka – jóban vagyunk
Nyúlhús – semmiképp!
Őszibarack befőtt – cukrozatlan, roppanós
Pacal– nagyon-nagyon szeretem! De csak amit mi készítünk. Tudnom kell, hogy tiszta. Betegre tudom magam enni belöle
Padlizsánkrém – aha!!!!!
Palacsinta – bármikor, bármelyik, bármennyi
Pálpusztai sajt – jaj, de jó! Régen azt gondoltam, hogy soesm fogom megenni. Nincs annál finibb sajt. Minnél büdibb, annál jobb!
Paradicsomos káposzta – a világból lehetne vele kikergetni. Még látni sem bírom. Megtömtek vele az oviban
Párizsi – már nem olyan, mint a békebeli, am i még 3,60- ba került
Pilóta keksz – mindíg reménykedek, hogy olyan lesz, mint régen. Rétegenként ettük és sosem untuk meg!
Pogácsa – minden fajtája nagy kedvenc. Jó haverságban vagyunk és sokat találkozunk
Puding – sütikbe igen!
Puliszka - nem hagyott mély nyomokat
Rántott hús – nem telik el hét nélküle
Rakott krumpli –nem igazán.
Rácponty tejföllel – nem szeretem.
Sárgarépa krémleves – jöhet. Szépen is tudok ám fütyülni!!!
Somlói galuska – csak a házi. Minden mennyiségben
Sóskaleves – A mártás az én nagy szerelmem
Sült gesztenye – szép emlékek, romantikus andalgások a havas Budapesten.
Sült kolbász papírtányérról, a hentesnél – idejét sem tudom mikor, utoljára. De jó lenne!
Sült tök – csak ha édes
Szilvapálinka - natürlich
Szilvás gombóc – Isteni! Nagyon szeretem
Szőlős rétes – mint a palacsinta: bármikor, bármennyi
Sztrapacska – Juhtúróval, tejföllel, ropogós pirított szalonnával. Imádom!
Tatár beefsteak – nagy kedvenc!
Tintahal – Horvátországban, jó sok fokhagymával, roston
Torma – húsvéti sonka. Néha torma mártás, fött marhahúshoz
Töki pompos – ez még kimaradt.
Töltött káposzta – minden sátors ünnepkor. Inkább már a light-os változat
Töpörtyü – nem jutok már hozzá! Sajnos!
Túró Rudi – otthon nem gyözöm venni. De sajna már nagyon drága. Mindíg spájzolok belöle
Túrós tészta cukorral – gyerekkoromban csak így ettem. Ma már inkább sósan
Vaddisznó pörkölt – Rajongani nem rajongok érte. A szarvast jobb szeretem
Véres hurka – ezelött sem, ezután sem
Virsli – Paprikás krumpliba, meg szilveszterkor
Zöldbab – nagy kedvenc a zöldbabfözi, de csak sok fokival és petrezselyemmel
Zúzapörkölt – nem rég énekeltem meg! Imádom
Zserbó – megtanultam jól készíteni. Nagyon szeretem!
Aki kedvet érez hozzá, lásson neki és ossza meg velünk torkoskodásait! :) Felkészülni, mert sokáig tart!
1 Comment:
Ugye, milyen sokáig tartott? Én is így jártam vele...
Vannak egyezések azért:)
Szerintem ettél ám töki pompost-csak nem így ismered! Nekem is nemrég mondták, hogy ez nem más, mint a langalló. Mirrele-nél van egy tuti finoman felturbózott recept, nemrég én is megsütöttem,már többedszer, majd fel is teszem a napokban.
E-mail ment, először visszadobta, de másodszorra sikerült, remélem....
Post a Comment