vasárnap, február 22, 2009

Almás fahéjas muffin

Gyorsan össze akartam "dobni" egy kis nassolni valót. Ilyenkor szinte a legkézenfekvöbb a muffin. Stahl egyik könyvében akadtam erre a mézes-mazsolás töltelékkel készült muffin receptre. És mint a muffinok általában, ez is elkészült bö fél óra alatt, sütéssel együtt.
(A recept eredetije Stahl J. "Büntetlen örömök" c. könyvében található)




10 dkg finom liszt
12 dkg teljes kiörlésü liszt
1,5 k.k. sütöpor
1 k.k. szódabikarbóna
1 k.k. örölt fahéj
1 citrom
8 dkg barna cukor
1 tojás
15 dkg joghurt
0,5 dl olaj
15 dkg alma
2 e.k. méz
5 dkg mazsola


A sütöt elömelegíteni 200°-ra. A muffinformát kibélelni a papírkapszlikkal. Érdemes duplán tenni a kapszlikat, az estelegesen kifolyt mézet jobban felfogja, így nem ragad bele a formába. Egy nagyobb tálban elkeverni a lisztet, sütöport, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Egy másik tálban a tojást, a barna cukrot, a joghurtot és az olajat kézi habverövel jól összedolgozni.
Lereszelni az almát, kevés citromlével meglocsolni. Egy másik kisebb tálban a mazsolát összekeverni a mézzel. A joghurtos keveréket összeönteni a lisztes keverékkel, majd fakanál segítségével beleforgatni a reszelt almát is. Ez a tészta.
Evökanál segítségével félig tölteni a kapszlikat a tésztával, majd arányosan elosztani a mézes mazsolát. A töltelékre rákanalazni a megmaradt tésztát.
A meleg sütöbe tolni és kb. 20 perc alatt készre sütni.





0 Comments: